Zajímavosti

Kategorie
 
 
 
 
 

Filmové peníze "Movie Moneye"

Filmové peníze - UPOZORNĚNÍ !!!

 

 

To, že filmová produkce používá tzv. "Movie Money" - filmové peníze, je známé a slouží pro pobavení diváka. Pokud je vidíme jen na filmovém plánu nebo obrazovce, nic se neděje. Problém však nastane, pokud se takové Movie Money zjeví v oběhu.

 

 

 

 

 

Lincsafe

Lincsafe - Lokální Inteligentní Netem Kontrolovaný Depozit

LINCSAFE  - Lokální Inteligentní Netem Kontrolovaný Depozit LINCSAFE kontroluje, počítá a uschovává vložené peníze do kazety v trezoru chráněném proti vloupání. • Každá uložená bankovka je zpracována jako samostatná transakce pro audit. Informace v reálném čase o stavu LINCSAFE a množství uložených peněz prostřednictvím webového portálu a zobrazení na trezoru.

 

100.000.000 Kč mince

Mince v hodnotě 100.000.000, - korun českých.
můžete si ji živě podívat na výstavě v Praze:

100 let česko-slovenské koruny

 

 

 

Rychle a účinně

Pro všechny, kteří se zajímají o novinky v oblasti velkokapacitního zpracování peněz (bankovek a mincí) a zpracování hotovosti v Inteligentních SMART trezorech jsme připravili prezentaci vyskokovýkonnej techniky společnosti Cummins Allison a Lincsafe .

Řešení pro CIT, počítarne v bankách, Retail, HoReCa, kurýrní a dopravní společnosti, velkoobchody ...

Navštivte naši prezentaci v nH Gate Hotel Bratislava 19.09.2018 od 10:00 do 17:00 . a diskutujte přímo s odborníky z výroby.

 

ČNB výměnu 100 Kč bankovky neplánuje

Bankovka 100 Kč vzoru 2019 s portrétem Aloise Rašína, na jejíž ztvárnění ČNB v 2017 vypsala soutěž, má připomenout 100 let budování samostatné československé měny, které probíhalo od začátku roku 1919 do prvních roků dvacátých let  (zdroj ČNB)

 

Cummins Allison

Americká legenda ve velkokapacitním zpracování hotovosti už i na Slovensku. Globální lídr přináší vynikající řešení pro zpracování mincí, bankovek jakož i různých tiketů, straveni, kupónů.

 

Vánoce pro experty

Pro všechny, kteří se věnují expertnímu zkoumání ať bankovek, dokladů, dokumentů, písmu jako písmoznalci, umělců - jako znalců umění, restauratérú, či jiných povolání, kteří potřebují zkoumat své předměty v různých spektrech světla, zhotovovat dokumentaci ... jsme připravili vánoční nadílku už teď. Do výprodeje zásob nebo konce roku 2017 nabízíme možnost získání expertních přístrojů za velmi výhodné ceny. Neváhejte a podívejte se  https://www.bankova-technika.sk/overovanie-expertne/

 

Nové 10 GBP v oběhu

Nová 10 GBP vstoupila 14.09.2017 do oběhu.

Jak jsme již upozornili, 14.09.2017 vstoupila do oběhu nová polymerová bankovka 10 GPB.

Bank of England se rozhodl bojovat proti padělání svých bankovek (je nutné upozornit, že i jednolibrových mincí, které v nových ražbách jsou již bimetalové) změnou papíru bankovky na polymerový nosič.

 

 

 

 

Certifikát Důvěrná firma

Naše společnost získala zlatý certifikát důvěrná firma pro rok 2017, Pečeť "Spolehlivý partner ve veřejných zakázkách" a "Pečeť bonitního podniku"

Tento certifikát je přiznán firmám, které nemají negativní ohlasy od svých klientů a obchodních partnerů.
Pečeť spolehlivosti podniku vyjadřuje plnění obsahu, kvality a včasnosti závazků plynúcixh z veřejných zakázek.
Pečeť bonity vyjadřuje potvrzení hodnocení predikačnej metody finanční analýzy - modelu zaměřeného na bonitu podniků podnikajících na území Slovenské republiky.

Naši společnost toto hodnocení našich klientů zavazuje k dosahování ještě lepších výsledků v naší vzájemné spolupráci.
 

 

 

Jak se to delá - výroby 50 Eur

Výroba bankovek obecně je velmi náročný proces a pro veřejnost i velmi málo známý.

Podléhá velmi vysoké ochraně, platí zde obvykle zásady čtyř oči a kompletního monitorování celého zpracování a pracoviště.

Podívejte se na videu na tisk nové série 50 Eur ES2.

https://www.facebook.com/LuxuryPulse/videos/1299546430149318/

 

 

Vánoce pro experty

Pro všechny, kteří se věnují expertnímu zkoumání ať bankovek, dokladů, dokumentů, písmu jako písmoznalci, umělců - jako znalců umění, restauratérú, či jiných povolání, kteří potřebují zkoumat své předměty v různých spektrech světla, zhotovovat dokumentaci ... jsme připravili vánoční nadílku už teď.

Do výprodeje zásob nebo konce roku 2017 nabízíme možnost získání expertních přístrojů za velmi výhodné ceny.

Neváhejte a podívejte se  https://www.bankova-technika.sk/overovanie-expertne/ 

 

Nová bankovka 10 liber

 

 

oficiálně oznámila dvě důležité spravy:

1. dnem 14.09.2017 vstupuje do oběhu nová polymerová bankovka v hodnotě 10 GBP
2. papírová bankovka 10 GBP / 2000 vstoupí na jaře 2018 do prekluze. Přesné datum bude oznámen cca 3. měsíce před terminov vstupu do prekluze

Bližší informace najdete na:

http://www.bankofengland.co.uk/banknotes/Documents/thenewten.pdf

.

 

Školení - odborné kurzy

C&B Consulting realizuje rovněž školící činnost pro oblast ověřování pravosti a platnosti bankovek, cestovních šeků a dalších cenin.

Kurzy vedou lektoři České národní banky, oprávnění k vedení kurzů dle zákona č. 136/2011 §33 odst.3 písm a), Ing.Vojtech Benko.
Záměrem kurzu je, aby účastníci získali teoretické a rovněž praktické zkušenosti a zručnosti při ověřování pravosti a platnosti platidel a cenin.
Jedná se především o frekventované evropské měny, USD a cestovní šeky. Sylabus školení lze přizpůsobit přáním klienta.

 

Používání skratek pro Bankovní techniku

Při práci s penězi, hlavně bankovkami, je důležité používat přístroje, které ověřují ochranné prvky na bankovkách. Ve snaze zajistit důvěryhodnost bankovek Evropská centrální banka (ECB) přijala rozhodnutí ECB / 2010/14 o ověřování pravosti a upotřebitelnosti eurobankovek a jejich navracení zpět do oběhu (převzato z www.ecb.europa.eu), a zveřejňuje tzv. Seznam úspěšně testovaných zařízení pro ověřování pravosti bankovek. Výrobci, pro zjednodušení popisů, používají zkratky, které však m ohou mít úplně jiný význam než předpokládáme a tím mohou způsobit nedorozumění, protože často si výrobce "vymyslí" vlastní označení ověření určitého ochranného prvku na bankovce.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze