Kategorie
 
 
 
 
 

Filmové peníze "Movie Moneye"

Filmové peníze - UPOZORNĚNÍ !!!

 

 

To, že filmová produkce používá tzv. "Movie Money" - filmové peníze, je známé a slouží pro pobavení diváka. Pokud je vidíme jen na filmovém plánu nebo obrazovce, nic se neděje. Problém však nastane, pokud se takové Movie Money zjeví v oběhu.

 

 

 

 

V mnoha filmech máme možnost vidět hory peněz - bankovek, které významně dramatizují děj a zvyšují napětí diváka, Filmaři pro tyto účely používají tzv. Movie Money.
Bohužel v poslední době se tyto "peníze" začali zjevovat v běžném oběhu a příjemcům mohou představovat velké problémy a hlavně finanční škody.
Jako běžný občan rozpozná filmařské peníze od pravých:
Tyto peníze jsou označeny textem 
- Movie Money - často i textem "THIS IS LEGAL. IT IS TO BE USED FOR MOTION PROPS "


- Prop copy

- Kopírovat

Nemají ochranné prvky jako je Vodoznak, Ochranný proužek, Hologram jakož i OVI nebo Smaragdové číslo je vytištěn stejnou technikou jako celá bankovka. Jak filmařské peníze se zjevují v oběhu všechny nominální hodnoty tak první emise 2002 jakož i emise ES2, no nebezpečí představují hlavně nízké hodnoty 5, 10 a 2 0 €
Je důležité, aby se každý příjemce při práci s bankovkami pořádně podíval na přijímanou bankovku av ideálním případě se řídil pokyny jako jsou uvedeny na https://www.ecb.europa.eu/euro/banknotes/security/html/index.sk.html
 

Více informací  https://ibanka.ban-ka.com

200317-VB

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze